Ledarskapsforum: Lean - metodik för ständig förbättring inom industriell verksamhet (Jakobstad)Ledarskapsforum: Lean - metodik för ständig förbättring inom industriell verksamhet (Jakobstad)
Närkurs

Ledarskapsforum: Lean - metodik för ständig förbättring inom industriell verksamhet (Jakobstad)

Målgrupp

Ledarskapsforum är en professionell arena för ledarskapsutveckling i Österbotten och hela Svenskfinland. Vår ambition är att betjäna företag och organisationer med praktisk och relevant kunskap om ledarskap. Tillsammans med deltagare och vår samlade expertis erbjuder Ledarskapsforum ett nätverk för utbyte av erfarenheter och möjlighet till nya professionella kontakter.

Innehåll

Vi reder upp och släcker bränder. Våra problem är återkommande, de stör, skaver och irriterar. För att inte säga vad vi tappar i tid och kostnader genom onödiga lager, omarbete och förseningar. Vi springer bildlikt bredvid cykeln, utan att förmå oss stanna upp för en stund och sätta oss på sadeln.

Men det kunde vara annorlunda. I praktiken handlar det om förmågan att kontinuerligt synliggöra, analysera och åtgärda avvikelser. Det första steget för att lyckas är att få kunskap och förståelse för dessa fenomen hos ledare, men även på tillräckligt bred bas hos personal inom olika funktioner och processer.

Dagen riktar sig till ledare och personal inom industriell verksamhet som vill få en förståelse för de centrala principerna inom Lean -filosofin, för värdeskapande flöden och kopplingen via verksamhetsstyrning till ständig förbättring.

Via praktiska exempel och övningar behandlas principer och metoder för värdeskapande, eliminering av slöserier, daglig ledning och problemlösning.  

Innehåll för dagen:

 1. Lean stegen och slöseri
 2. Ständig förbättring
  - Visuell daglig ledning
  - Systematisk problemlösning: 5 * varför och Ishikawa / fiskbensdiagram
 3. Metoderna
  - VSM
  - 5S

          - Ledning av förbättringsprojekt med visuell tavla


Janne Lamberg har en gedigen erfarenhet inom verksamhetsutveckling och industriell verksamhet. Han är i sitt nuvarande arbete chefskonsult på Pinja Grop och har tidigare i ledande roller jobbat på Nokia, Lean Coaching and Consulting, Lean5, LM-Dental.

Janne har konsulterat inom Lean och verksamhetsutveckling bl.a. på Olvi, Nokian Renkaat, VR underhåll, Consolis Parma, TP Tools, Nestor Cables, Betset, Nesco /Vesivek.

 

Övrig info

- Kursdeltagare ska vid kurstillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort.
- Om du är förhindrad att delta i en kurs som du anmält dig till är det viktigt att du annullerar din anmälan senast tre (3) dagar före kursstart. Annulleringen görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Om du uteblir från kursen utan att meddela debiteras du halva kursavgiften.

Kursfeedback kan ges via denna länk!


Kursstart & anmälan:

 • Kursstart: 10.01.2024, 09:00
 • Kursavslut: 10.01.2024, 15:00
 • Sista anmälningsdag: 10.01.2024

Plats & Ort

Campus Allegro i Jakobstad
foto på föreläsaren

Utbildare:

 • Janne Lamberg

Förfrågningar:

 • Björn Brännbacka, gsm: 044-750 32 94, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kurspris:

150€ (exkl. moms 24%)
186€ (Inkl. moms 24%)
EduNova Logo
Suomen asiakas utmärkelse Finlands starkaste Silver 2023
Pålitlig partner

FAKTURERING

 • NÄTFAKTUROR:

  FO–nr: 2732069–6
  Nätfaktureringsadress: 003727320696
  Operatör: Kvevlax sparbank, ITELFIHH
  Materialformat: Finvoice

 • PAPPERSFAKTUROR:

  Edunova Ab,
  Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 VASA
  Vi önskar i första hand fakturorna i elektroniskt format.

Kontakta oss

 • TEL:
  +358(0)6 324 22 11
 • E-POST:

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • ADRESS:
  Kungsgårdsvägen 30A, 65380 Vasa, Finland