Ledarskapsforum: Coaching och ett coachande ledarskap i praktiken - Case Snellman, Christine Suvanto, Ronnie Granlund & Kennet PetterssonLedarskapsforum: Coaching och ett coachande ledarskap i praktiken - Case Snellman, Christine Suvanto, Ronnie Granlund & Kennet Pettersson
Närkurs

Ledarskapsforum: Coaching och ett coachande ledarskap i praktiken - Case Snellman, Christine Suvanto, Ronnie Granlund & Kennet Pettersson

Målgrupp

Ledarskapsforum är en professionell arena för ledarskapsutveckling i Österbotten och hela Svenskfinland. Vår ambition är att betjäna företag och organisationer med praktisk och relevant kunskap om ledarskap. Tillsammans med deltagare och vår samlade expertis erbjuder Ledarskapsforum ett nätverk för utbyte av erfarenheter och möjlighet till nya professionella kontakter.

Innehåll

Synen på ledarskap har de två senaste decennierna utmålat det coachande ledarskapet som ideal. Många vet och känner till fördelarna med, principerna bakom och verktygen för ett coachande arbetssätt. Vi vill dock hävda att det är få organisationer som strategiskt och systematisk tillämpar coaching i sitt ledarskap. På Snellmans i Jakobstad har man sen flera år tillbaka utbildat sina ledare inom coaching och byggt in rutiner och t.o.m. nya roller för att utöva coaching.  

Tillsammans med produktionsdirektör Ronnie Granlund, interna coachen Kennet Pettersson på Snellmans och ledarskapscoachen Christine Suvanto kommer du att få interaktiv dag där du genom teori och praktik lär dig vad professionell coaching och coachande förhållningssätt är och hur det fungerar konkret i praktiken. För vem, varför och hur. Du får svar på frågan varför ett coachande ledarskap lönar sig och hur det skapar en välmående arbetsplats.

För ditt maximala lärande består dagen av många praktiska exempel, övningar, givande diskussioner och reflektion.

Program:

Vi kommer under dagen att ta ställning till följande frågor: 

 • Vad är professionell coaching vs ett coachande förhållningssätt?
 • Kraften i att lyssna?
 • Effektivitet genom coaching?
 • Hållbar förändring med coaching?
 • Mål, målbild och action, inte bara prat?
 • Coachande ledarskap, självledarskap i praktiken?
 • Spara värdefull tid med coaching?
 • Välmående och klirr i kassan?

Välkommen att komma med för att utforska och reflektera tillsammans med oss!


Christine Suvanto, Founder & Owner, Positive Solutions Business & Life

ICF Master Certified Coach (MCC), SDI Master Certified Facilitator

Christine har uppnått den högsta nivån inom professionell coaching och arbetar idag nationellt och internationellt som ackrediterad coach, coachutbildare och mentorcoach i enlighet med International Coaching Federations kärnkompetenser och etiska riktlinjer.

Hon coachar och utbildar företagsledare, medarbetare, team och organisationer, människor med vilja att utvecklas i sina yrkesroller, karriärer och personliga liv.
Christine besitter en bred och gedigen arbetserfarenhet från flera olika branscher såsom logistik, livsmedels- och bankbranschen samt skolväsendet i roller som HR, produktchef och tf rektor och klasslärare. För mera information: https://positivesolutions.fi/christine/

 

Kennet Pettersson, Intern coach, Snellmans Köttförädling Ab.

ICF Professional Certified Coach (PCC)

Kennet har jobbat över 20 år vid Snellmans, först som produktionsarbetare och senare som förman och processutvecklare. Som processutvecklare insåg han att verksamheten utvecklas genom att människor utvecklas och då påbörjades utbildningen till professionell coach. En coach blir aldrig färdig, så den egna utvecklingen varvat med studier i psykologi och ledarskap vid Åbo akademi (ÖPU) ger Kennet en bred kunskap och erfarenhet av vad som krävs för att åstadkomma förändring.

Kennet coachar människor som befinner sig i olika livssituationer och olika positioner, förmän, ledare, medarbetare och team. Han föreläser och ordnar workshopar i ämnen som ledarskap, personlig utveckling, självkänsla, beteenden och mänskliga behov. Han utbildar även i ledarskap för organisationer och för grupper som tar examen inom ledarskap.

 

Ronnie Granlund, Produktionsdirektör, Snellmans Köttförädling Ab.

Diplomerad Coach ICF, jobbar mot ICF certifiering (ACC)

Ronnie är en coachande ledare som brinner för att utveckla människor och processer genom att utbilda, coacha och i praktiken leda organisationen till positiv förändring. Genom coachutbildningar och tusentals timmar av självstudier inom ledarskap, personlig utveckling, psykologi, lärande och teambyggande varvat med att i praktiken leda människor och testa på och utvärdera det han tankat in har Ronnie byggt upp en god grundförståelse för hur människan fungerar, vad som gör oss lika och vad som skiljer oss åt samt vilka verktyg och arbetssätt i ledarskapet som ger de resultat man önskar i den organisation man jobbar i.

Ronnie arbetar coachande i sitt ledarskap och kan dela med sig av sina erfarenheter kring vad som fungerat bra och vilka fallgropar han själv fallit och faller i! Grundsynen på ledarskap för Ronnie är att ledarskapet finns till för att skapa positiv förändring genom att påverka och låta sig påverkas så att man tillsammans kan nå de mål man satt upp. Ledarskap = skapa ledare.

Övrig info

- kursdeltagarna ska vid kurstillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort
- om du är förhindrad att delta i en kurs som du anmält dig till bör du annullera i god tid, annars kanske du tar en plats av någon annan som önskar delta
- Observera att annulleringen alltid ska göras direkt till studiesekreteraren eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ! Att inte delta i en kurs man anmält sig till, eller att lämna en kursavgift obetald, räknas INTE som annullering. För icke annullerad plats faktureras alltid halva kursavgiften, dock minst 25€.

Kursfeedback kan ges via denna länk!


Kursstart & anmälan:

 • Kursstart: 16.11.2022, 09:00
 • Kursavslut: 16.11.2022, 15:00
 • Sista anmälningsdag: 16.11.2022

Plats & Ort

Campus Allegro, Jakobstad
foto på föreläsaren

Utbildare:

 • Christine Suvanto, Ronnie Granlund & Kennet Pettersson

Förfrågningar:

 • Björn Brännbacka, gsm: 044-750 32 94, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kurspris:

150€ (exkl. moms 24%)
186€ (Inkl. moms 24%)
EduNova Logo
Suomen asiakas utmärkelse Finlands starkaste 2018-2020!
Pålitlig partner

FAKTURERING

 • NÄTFAKTUROR:

  FO–nr: 2732069–6
  Nätfaktureringsadress: 003727320696
  Operatör: Kvevlax sparbank, ITELFIHH
  Materialformat: Finvoice

 • PAPPERSFAKTUROR:

  Edunova Ab,
  Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 VASA
  Vi önskar i första hand fakturorna i elektroniskt format.

Kontakta oss

 • TEL:
  +358(0)6 324 22 11
 • E-POST:

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • ADRESS:
  Kungsgårdsvägen 30A, 65380 Vasa, Finland